Veldboeket

veldboeket

Een veldboeket is anders dan een gestructureerde bos bloemen. Het is minder strak in elkaar gezet en ziet eruit alsof de bloemen zo van het veld komen en eigenhandig zijn geplukt. Een nonchalant boeket dus, die door de veelzijdigheid en mix aan bloemen dé bloementrend is van dit moment.

Wat is het Verschil?

Veldboeketten hebben duidelijk een ander karakter dan de meer gestructureerde boeketten. Veldboeketten vallen ten eerste op vanwege de verschillende soorten bloemen. Ten tweede heeft een boeket veldbloemen vaak verschillende hoogtes. Omdat het lijkt alsof de bloemen zo van het veld komen en eigenhandig zijn geplukt, wordt het ook wel een plukboeket genoemd. Kortgezegd: een veldboeket is alles wat een structuur boeket niet is. Het heeft een nonchalant karakter, met een prettige mix van verschillende kleuren, bloemen, grassen en kruiden.

Welke bloemen zijn geschikt voor een veldboeket?

Wil je een veldboeket maken, maar weet je niet welke bloemen goed samengaan? Het mooie van een veldboeket is dat vrijwel elke bloem geschikt is. Het is maar net waarvan jij denkt: deze bloem vind ik mooi. Het is immers het samenraapsel van verschillende kleuren, bloemen, grassen en kruiden die het boeket van de nodige charme voorziet. Een goed voorbeeld van bloemen die geschikt zijn voor een veldboeket zijn de nerine, roos, fresia en anjer. Ook de korenbloem, dahlia, gerbera en het trommelstokje combineren uitermate goed. En wil je deze prachtige bloemen samenstellen met een tak met meerdere bloemen? In dat geval zijn de leeuwenbek, Gladiool, Kamille, Gipskruid, Ridderspoor, Vrouwenmantel en Guldenroede geweldige bloemen.

Veldboeket bezorgen of een ander bos bloemen

Wil je een veldboeket bestellen en deze vervolgens laten bezorgen? In onze webshop vind je vast een bos bloemen, wij bezorgen deze graag voor je. Stel je liever zelf een boeket samen? Dat kan natuurlijk ook, je benet welkom in onze bloemenwinkel, gevestigd aan de Noordzijde 6 in Emmeloord. Hier hebben wij een schitterende bloementuin waar je zelf jouw eigen boeket veldbloemen kunt samenstellen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00